logo
Bel direct: +31 10 456 89 59
Rotterdam houdt 23 miljoen over

Rotterdam houdt 23 miljoen over

Rotterdam heeft het jaar 2013 afgesloten met een positief resultaat van bijna 23 miljoen euro. Dat blijkt uit de jaarrekening over het afgelopen jaar die maandag naar de gemeenteraad is gestuurd.

Volgens verantwoordelijk wethouder Richard Moti (financiën) is er de afgelopen periode veel verbeterd. ''We hebben onze organisatie effectiever ingericht. Zo hebben we onder andere één administratie voor de hele gemeentelijke organisatie gevormd. We zien nu dat deze verbeteringen leiden tot een beter financieel resultaat voor de stad.”

Het geld wordt grotendeels gebruikt voor stedelijke vernieuwing en de aanpak van jeugdwerkloosheid, zoals met het Rijk is afgesproken.

Dat de gemeente net als vorig jaar geld overhoudt, komt onder meer doordat kosten op onder meer volksgezondheid en zorg, verkeer en participatie zijn meegevallen.

Wel werd er meer geld uitgegeven dan was begroot op zaken als huisvesting van de gemeente, wegenonderhoud, groen en openbare verlichting. Maar uiteindelijk viel het resultaat onder aan de streep positief uit: 22,8 miljoen euro.

bron: nu.nl


Wilt u weten hoeveel uw huis per maand opbrengt?

Makkelijk geld verdienen? Al meer dan 35 jaar verhuren wij aan betrouwbare partners

Bereken wat uw huis waard is
Onze woningen zijn ook te huur op

Huurwoningen